„Ledor Vador- nemzedékről nemzedékre”

Zsidó Fiatalok Nemzetközi Találkozója Komáromban

2007. június 8-10. 

 

A Komáromi Zsidó Hitközség kiemelt feladata a zsidó

kulturális és vallási élet fenntartása, biztosítása városunkban.

Első alkalommal 2002-ben szerveztünk találkozót

fiataloknak Magyarországról, Szlovákiából és Csehországból.

 

Öt év elteltével úgy gondoltuk, szükség van arra, hogy ismét találkozzanak a közeli és távoli régió fiataljai 16-30 éves korig.

Ezúttal nemcsak a fent említett 3 országból, hanem hozzájuk csatlakozva, Ausztriából, Romániából és Szerbiából is.

A találkozó három napjának fő témája a regionális együttműködés, a közös munka, a helyi kezdeményezések felkarolásának segítése.

A program pénteken délután a Menházban kezdődik, majd a Szombatot közösen köszöntjük a  felújított komáromi zsinagógában. Este a párbeszédé, egymás játékos megismeréséé lesz a főszerep.

Szombaton délelőtt hagyományos I´tentiszteletre kerül sor, majd kisebb szekciókban folyik a munka. Délután városunk nevezetességeivel ismerkednek a fiatalok, este a Havdala- majd, a hagyományos zsidó zene és tánc következik.

Vasárnap reggel más egyházak fiataljaival lesz találkozó, majd következik a Holokauszt emléknap. Tradíció, hogy minden évben június második vasárnapján  emlékezünk városunk és a környék áldozataira, ezúttal a fiatalok, a jövő generáció jelenléte is bizonyítja majd a zsidó közösség továbbélésének vágyát, értékeink továbbvitelét nemzedékről nemzedékre.

Jelentkezési lap letölthető a találkozó weboldaláról http://ledvad.menhaz.sk!

%d bloggers like this: